29/4/12

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΡΑΓΚΑ 2012

Φέτος τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά από τις προηγούμενες χρονιές και απ' ότι φαίνεται, έτσι θα συνεχίσουν να είναι και τα επόμενα χρόνια, μέχρι να αλλάξει κάτι ριζικά, είτε στις άλλες ομάδες (ΠΑΟ, αεκάκι, μπάοκ, κτλ), είτε αν γίνουμε ποτέ χώρα με νόμους και δικαιοσύνη (δηλαδή μόνο η πρώτη περίπτωση είναι πιθανή...).
Ο γαύρος φέτος δεν ευνοήθηκε ιδιαίτερα από τη διαιτησία. Όχι γιατί είχε καλή ομάδα, ούτε γιατί δεν ήταν στημένοι οι διαιτητές. Ο γαύρος φέτος κατάφερε να έχει υπό την προστασία του περισσότερες από τις μισές ομάδες του Πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα οι αγώνες του να είναι «φιλικοί», σε τραγελαφικό επίπεδο, σε επίπεδο αηδίας-γαύρου, το δικό τους επίπεδο.
Μπάοκ, ατρομητούλης, μποροθρήνος τρίπολης, λεβαδειακός, γιάννενα, ψόφη, ξάνθη, πανιώνιος, κέρκυρα. Αυτά ήταν φέτος τα υποκαταστήματα. Ο γαύρος αρκέστηκε να παίξει «στα ίσα» με ΠΑΟ, αεκάκι, άρη, εργοτέλη, παναιτωλικό και δόξα δράμας. Πόσους βαθμούς να χάσει;;; Έκανε ότι ήθελε τους «δικούς του» και μια φορά το μήνα έπαιζε ένα σοβαρό παιχνίδι.
Θα αρχίσουν να λένε «πώς, ποιός, γιατί». «Δεν έχουμε παραρτήματα» κτλ. Ναι σίγουρα, όπως πέρυσι που τα λέγαμε πάλι, όλοι κάναν πως δεν άκουγαν και όταν έσκασαν οι κασέτες της νέας παράγκας του Βαγγέλα, του Μπέου και των υπολοίπων, όλοι κάναν τον κινέζο. Φυσικά και δεν τιμωρήθηκε κανείς πέρυσι. Φυσικά και ξεχαστήκανε όλα φέτος. Φυσικά...αφού ελλάντα είσαι. Πού είναι οι ΑΡΔ να γράψουν την αλήθεια;;; Πού να είναι...Οι μισοί είναι γαύροι και υπαλληλάκια του χοντρού και οι άλλοι μισοί φοβούνται τους μπράβους και τις απειλές.
Υποταγή φέτος. Όλα τα υποκαταστήματα σκύψαν το κεφάλι και κάναν μόκο. Ο μπάοκ άνοιξε τα πόδια στη Τούμπα και ο γαύρος πέρασε αέρα. Ο ατρομητούλης πήρε τρεις παίκτες δανεικούς, τουμπεκί. Ο μποροθρήνος τρίπολης, που πέρυσι ήταν στα στημένα και ο Βαγγέλας του υποσχόταν ότι θα τον σώσει από τον υποβιβασμό και θα ρίξει τον ηρακλή, έπαιξε με ριζοσπαστική απόφαση στην Σούπερ Λίγδα και κανείς δεν είπε τίποτα. Για τον λεβαδειακό a.k.a. κομποτιακό, χρειάζεται να γράψω κάτι; Τα γιάννενα ανεβήκανε κατηγορία με κόκκινο διάταγμα και κάναν το κομμάτι τους υπέρ του θρήνου, κοντράραν τον ΠΑΟ, άνοιξαν τα πόδια στον θρήνο και αυτός τους έσωσε. Ο ψόφη από το καλοκαίρι έγλειφε τον χοντρό, πήρε δανεικούς παίκτες, σώθηκε, όλα καλά. Επίσης τα ιστορικά πρωτοσέλιδα της α(θ)λητικής εφημερίδας του γαύρου Πρω(κ)ταθλητής υπέρ των φιδιών ηρακλείου θα μείνουν αξέχαστα. Ξάνθη-πανιώνιος μια από τα ίδια, άλλωστε είναι πατροπαράδοτα κόκκινα παραρτήματα, ε κάνουμε και καμιά νίκη για ξεκάρφωμα. Και το κορυφαίο για φέτος είναι η κέρκυρα, που εντάξει την προσέχει ο γαύρος, αλλά να κάτσει να χάσει εντός έδρας για να τη σώσουν, αυτό δεν το φανταζόταν ούτε το πιο αρρωστημένο κόκκινο μυαλό. Τόση ξεφτίλα, δεν χωράει πουθενά. Αλλά είπαμε, στα εύκολα θρύλος, στα δύσκολα θρήνος.


Αυτό ήταν το Πρωτάθλημα φέτος. Φιλικά και βασανιστικά. Το μάρμαρο πλήρωσε ο εργοτέλης που δεν έπαιρνε από λόγια τα τελευταία χρόνια και όλο κόντραρε τον γαύρο και κυρίως ο παναιτωλικός, που μετά το ματς στο πειραιά, όπου σφαγιάστηκε, τόλμησε να μιλήσει, να φωνάξει ότι αδικήθηκε και φυσικά, τιμωρήθηκε. Η δόξα δράμας με το πρόγραμμα που είχε, δεν είχε πολλές ελπίδες. Δεν είναι δα και κομποτιακός...
Αν δεν σιχαθήκατε με τα φετινά, μπορείτε να αηδιάσετε με το Παράγκα γαύρος 2009, Παράγκα γαύρος 2010 και Παράγκα γαύρος 2011. Καλό ξέρασμα...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΑ ΠΙΝΩ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΩ...