8/10/11

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (2003-04) ΚΥΠΕΛΛΟ 3-1

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος 2003-04, Σάββατο 8 Μαΐου 2004.
Λίγες μέρες μετά το περίφημο ματς Πρωταθλήματος στη Λεωφόρο (2-2), όπου ο Τζιοβάνι αποβλήθηκε και οι γαύροι, ειδικά ο Αλέφαντος, κλαίγονταν για τη διαιτησία του Δούρου, ΠΑΟ και γαύρος συναντήθηκαν ξανά και η Πανάθα βούλωσε στόματα!
Είναι από τους λίγους Τελικούς, όπου είχαμε αυτό που λέμε «Θεία Δίκη». Ο Θεός δεν έκλεισε τα μάτια, νίκησε ο καλύτερος, αλλά και ταπείνωσε τον ηττημένο έτσι ακριβώς όπως έπρεπε.
Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με Παπαδόπουλο, έχασε ευκαιρίες, ισοφαρίστηκε από τον Τζιοβάνι, αλλά στο καπάκι έβαλε δύο γκολ με τον Κωνσταντίνου και κέρδισε το Κύπελλο. Ο διαιτητής Καζναφέρης κατάφερε να κρατήσει τον γαύρο με 11 παίκτες ως το τέλος, γιατί κανονικά Βενετίδης, Γεωργάτος και Ανατολάκης έπρεπε να πάρουν κόκκινη κάρτα. Αλλά στο γαύρο δεν δίνεις «εύκολα» κόκκινη κάρτα...


Ο Παναθηναϊκός πήρε το Κύπελλο και οι γαύροι το βουλώσανε, αφού δεν είχαν τί να πουν...Το Κύπελλο ήρθε σαν επιβράβευση και επιβεβαίωση του ποιά ήταν η καλύτερη ομάδα εκείνη τη χρονιά και τόνωσε την αυτοπεποίθηση όλων μας, ώστε να πάρει η ομάδα το Πρωτάθλημα λίγο αργότερα, με δύσκολες νίκες εκτός με Προοδευτική και Πανηλειακό.
Σχετικά με το βίντεο...Ο αγώνας μεταδόθηκε ζωντανά και ταυτόχρονα από το ALTER και το NovaSports (τότε SuperSport). Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός μέσω του περιοδικού της, το Παναθηναϊκό Τριφύλλι, είχε δώσει το DVD του αγώνα αλλά με περιγραφή Γκότζου και ελάχιστο ήχο εξέδρας, που ήταν χάλια αλλά με καλύτερη ποιότητα εικόνας. Ευτυχώς υπάρχουν και τα δύο βίντεο!
Πάρτε κι ένα ωραίο με τον γίγαντα Αλέφα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΑ ΠΙΝΩ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΩ...